Malalties de l'aparell genital femení: Vaginitis per tricomones

La Tricomonosi és una forma comú de vaginitis que afecta tant a adolescents com a adults.  És causada per un paràsit unicel.lular anomenat Trichomonas vaginalis.

A diferència de les infeccions per fongs, la Tricomonosi es transmet a través de les relacions sexuals, de manera que és una malaltia de transmissió sexual. En els homes, el paràsit viu i es multiplica però rarament causa símptomes. Per tant, les dones sovint són infectades repetidament pels seus companys de relacions sexuals, ja que no saben que ells estan infectats.

La dona pot no saber que pateix aquesta malaltia durant dies o mesos, ja que el paràsit pot viure en el cos de la dona sense causar cap símptoma. Però després, el paràsit es multiplica i causa símptomes molt desagradables. El paràsit afecta la vagina, la uretra i la bufeta urinària. Com el paràsit viu, tant en l'home com en la dona, tots dos companys de relacions sexuals necessiten tractament.

Si una dona té més d'un company de relacions sexuals, les seves probabilitats de contreure la malaltia són molt més altes. Molt rarament, el paràsit pot transmetre a través de tovalloles, draps o vestits de bany mullats.