Cal fer un estudi d'esterilitat?

Sí, depenent de cada cas,les pases a seguir són:

En la dona:

Ecografia transvaginal que permet observar l' estat de l'úter i dels ovaris. Es pot determinar si existeixen alteracions uterines com malformacions, pòlips, miomes, etc. També valora la mida dels ovaris, la presència de fol.licles i la seva mesura.

Estudi hormonal el tercer día del cicle menstrual. S'estudien diferents hormones (FH, LH i Prolactina) que indicaran l' estat de la funció dels ovaris.

Histerosalpingografía. Bàsicament, consisteix en realitzar una radiografia on es pot conèixer l'estat de l' úter i de les trompes. Permet detectar així problemes físics en l'aparell reproductor femení.

 

En l'home:

Seminograma. És una prova indispensable en l' estudi de fertilidat. Amb ella, es coneixen  una gran quantitat de paràmetres de la mostra seminal, de les quals les més importants són el recompte espermàtic (quantitat d' espermatozoides) i mobilitat.

Test de capacitació espermàtica. Amb aquest test, se sotmet la mostra espermàtica al mateix procés que s'utilitza per realitzar una tècnica de reproducció assistida, podent saber així com respondre.